Föreläsning

Satsa på era stjärnor – på rätt sätt

Talent management har blivit ett centralt begrepp och ses som en av de viktigaste strategiska frågorna för många organisationer. Så hur gör ni för att utveckla och behålla era talanger?

Competensum bjuder in till en föreläsning där vi berättar om psykologin bakom framgångsrik talent management, om design av ledarutvecklingsinsatser och om ett externt mentorskapsprogram vi är stolta över. Vilka utvecklingsinsatser är det egentligen som ger effekt?

 

Vi berättar om forskning som ger vägledning i hur man kan arbeta för att skapa förutsättningar för ökad motivation och lojalitet. Forskningen visar också hur man kan undvika fallgropar i samband med satsningar på utvecklingsprogram. Du får även ta del av en meta-studie om effekt av ledarutveckling.

Ett rätt designat mentorskapsprogram kan ge goda resultat.

Ett mentorskapsprogram med rätt upplägg uppfyller mycket av det som forskningen säger ger effekt. Så vilka pusselbitar är det som krävs när man designar och driver utvecklingsinsatser för att öka chanserna att nå beteendeförändring och/eller konkreta resultat?

I januari startar Competensums mentorskapsprogram, för sjunde gången i rad. Vi berättar om hur vi har designat programmet och hur det har förändrats under åren. Vilka är framgångsfaktorerna och de viktigaste lärdomarna?

Utvecklingsinsatser räcker inte – lika viktigt är vad ni som arbetsgivare gör före och efter.

En viktig framgångsfaktor för att utvecklingsinsatser ska ge effekt och stärka medarbetare ligger hos arbetsgivaren. Vad gör ni för att skapa förutsättningar internt för att de investeringar ni gör verkligen ska kunna ge resultat? Vi ger några konkreta tips på vad ni kan tänka på här.

Varmt välkommen!

p

Värdar: Eva Marminge och Ann-Sofi Aru
Competensum
Datum: Onsdag den 13 november.
Tid: Två tillfällen, samma innehåll, kl 8:15 – 9:45 eller 15:00 – 16:30
Var: Competensum
Södergatan 78, Helsingborg

Vi bjuder på frukost/fika. Välkommen att boka din plats!

Anmäl dig här

Välj tid

Om Competensum

Competensum bidrar till att skapa välmående och konkurrenskraftiga organisationer. Vi erbjuder stöd med operativ och strategisk HR, skapar utvecklingsinsatser för medarbetare, ledare och team, driver mentorskapsprogram och nätverk för HR. Våra auktoriserade lönekonsulter tar gärna hand om allt som rör er lönehantering. Varje år arrangerar vi Competensdagen, då Competensumpriset delas ut.

 

Adress

Competensum AB
Södergatan 78
252 37 Helsingborg

Följ Competensum

Följ Competensum Yrkeshögskola