Är ni en förebild inom HR och kompetens?

Competensumpriset delas ut en gång om året, till ett företag i Skåne som arbetar medvetet med att skapa en välmående och konkurrenskraftig organisation. Competensumpriset ger oss goda förebilder som visar att affärsnära HR gör skillnad – på riktigt.

Priset delas ut på Competensdagen

Priset delas ut på Competensdagen, ett event för våra kunder och samarbetspartners. Det är en dag där vi inspireras, lär oss och utbyter erfarenheter.

2020 års vinnare –
Wihlborgs fastigheter

”Stort tack Competensum för att ni lyfter kultur, kompetens och ledarskap – helt avgörande beståndsdelar för hållbart företagande! Att få ta emot detta fina pris för vårt långsiktiga arbete där vi gör många små insatser i vardagen och kombinerar med nya grepp t ex inom lärande, är som att få varm blåbärsoppa under ett långt Vasalopp. Vi har nått en bit på vägen, nu får vi extra energi och fortsätter mot nya mål.”

Anna Nambord, Chef för hållbara affärer

 

Motiveringen till 2020 års Competensumpris

I en traditionell bransch med stor mångfald bland både kunder och medarbetare har Wihlborgs lyckats kombinera tradition med innovation.

Wihlborgs jobbar långsiktigt och metodiskt med att utveckla lärande och kultur, kopplat till tydligt kund- och affärsfokus och med samarbete i centrum. Företaget arbetar målmedvetet för att skapa en proaktiv och handlingskraftig kultur.

Vi ser en organisation med hållbarhet i sitt DNA och med en imponerande palett av olika angreppssätt och arenor för ständigt lärande. I en stark ”do-it” kultur sker träning tillsammans och integrerat i vardagen nära kund.

Wihlborgs nyckeltal, såväl de som mäter det finansiella som kund- och medarbetarengagemang, talar för sig själva och visar tydligt att vald väg leder till framgång.

Varför en persika som pris?

Persikan har en stark kärna som står för kunskap och erfarenheter. Detta räcker dock inte om man ska bli en hållbar och konkurrenskraftig organisation. Man behöver också organisationer som kännetecknas av de ”mjuka delarna”: Tydliga värderingar, rätt attityd och motiverade ledare och medarbetare, d.v.s. det som fruktköttet och skalet runt persikan symboliserar. 

Kriterier

9

Arbetar medvetet och långsiktigt med att utveckla organisationen och dess medarbetare.

9

Har kunnat se samband mellan sitt HR-arbete och sina affärsframgångar. 

9

Är en förebild och inspirationskälla för andra. 

Vinnare av Competensumpriset

2020

Wihlborgs Fastigheter

2019

Prisjakt

2018

Hypergene

2017

Lindab

2016

Servicekuben

2015

Lime by Lundalogik

2014

Hilti Svenska AB

2013

Presis i Lund

Så minns vi Competensdagen 2020

 Tanken med Competensdagen är att våra kunder ska få möjlighet att träffas över gränserna och lära tillsammans. På grund av Corona fick göra ett digitalt event istället för att träffas. Temat för året var ”Kultur som medveten strategi – HR som möjliggörare för affären”. 

Så minns vi Competensdagen 2019

2019 var Competensdagens åttonde år och temat var ”People – en smart affär och viktigt på riktigt.”

Adress

Competensum AB
Södergatan 78
252 37 Helsingborg

Följ Competensum