Är ni en förebild inom HR och kompetens?

Competensumpriset delas ut en gång om året, till ett företag i Skåne som anses vara en förebild i sitt arbete med att skapa välmående och konkurrenskraftiga organisationer. Competensumpriset ger oss goda förebilder som visar att kompetens gör skillnad – på riktigt.

Priset delas ut på Competensdagen

Priset delas ut i mars varje år på Competensdagen, ett event för våra kunder och samarbetspartners. Det är en dag där vi inspireras, lär oss och utbyter erfarenheter.

2019 års vinnare – Prisjakt

“Competensumpriset har tillfallit några av branschens allt mer mytomspunna bolag. Att få ingå i den skara som vunnit är verkligen en ära. Ett bevis på att vi tänkt och agerat på rätt sätt när vi byggt en verksamhet, där kultur är operativsystemet och där fabulösa innetofflor är en del av vardagen. Kort sagt; Competensumpriset visar att vi har nått en bit på resan till att bli galaxens främsta arbetsgivare.”

Linus Jonkman, Head of People and Organization

 

Ur motiveringen

”Under ständig tillväxt har man lyckats behålla och utveckla den kultur som präglat verksamheten sedan starten, trots både ägar- och vdbyten.

Vi ser ett lysande exempel på en verksamhet som visar på vinsterna med att använda sin kultur som operativsystem. Genom Learnapalooza, Game of IO, Prisjakt talks och Yedi Awards skapas lärande, stolthet och teamkänsla.

Att få vidareutvecklas inom ämnen som ligger utanför själva affären skapar sannolikt engagerade medarbetare som rustar Prisjakt för att möta framtiden. De täta engagemangsmätningarna och bolagets lönsamhetsutveckling, talar sitt tydliga språk.”

Varför en persika som pris?

Persikan har en stark kärna som står för kunskap och erfarenheter. Detta räcker dock inte om man ska bli en hållbar och konkurrenskraftig organisation. Man behöver också organisationer som kännetecknas av de ”mjuka delarna”: Tydliga värderingar, rätt attityd och motiverade ledare och medarbetare, d.v.s. det som fruktköttet och skalet runt persikan symboliserar. 

Kriterier

9

Är en förebild och inspirationskälla inom området

9

Arbetar medvetet och långsiktigt med att utveckla sina medarbetare och deras kompetens

9

Har kunnat se samband mellan sitt kompetensarbete och sina ekonomiska framgångar

Tidigare vinnare

2020

Är det ni?

2019

Prisjakt

2018

Hypergene

2017

Lindab

2016

Servicekuben

2015

Lime by Lundalogik

2014

Hilti Svenska AB

2013

Presis i Lund

Så minns vi Competensdagen 2019

2019 var Competensdagens åttonde år och temat var ”People – en smart affär och viktigt på riktigt.”