Extern HR-avdelning

Flexibla upplägg som passar både företag med och utan egen HR

När ni vill ha avlastning och stöd i HR-arbetet

Behöver ni ha avlastning i HR-arbetet eller hantera personalfrågor, men har inte möjlighet att anställa? Competensum erbjuder flexibla upplägg för olika behov.

Löpande HR-stöd

Flexibelt abonnemang på en extern HR-funktion för er som inte har egen HR.

Tillfällig avlastning

Ett dragspel för att utöka er egen HR-avdelning vid behov.

Enskilt projekt

När ni inte har kompetensen eller tiden.

Här fungerar vi som en extern HR-avdelning där vi jobbar operativt och strategiskt med era HR-frågor. Competensum blir en affärsnära och långsiktig HR-partner som arbetar tillsammans med er. Tillsammans bestämmer vi en omfattning på abonnemanget som passar era behov.

Det startar ofta med HR-genomlysning där vi ser över ert HR-arbete idag och ger en handlingsplan med prioriteringar av var ni bäst kan lägga fokus framåt.

Vilka frågor kan ni få stöd med?

Här får du en överblick och exempel på vad vilka frågor vi kan driva och stötta er med som extern HR-avdelning.

Fördelar med HR-abonnemang

9

En av våra HR-konsulter är ansvarig för vårt samarbete med er.

9

Ni får tillgång till all vår samlade kompetens på Competensum.

9

Vi är specialister inom HR och hjälper olika typer av företag. Det gör att vi har erfarenhet och goda exempel från andra företag som gynnar er.

9

Flexibilitet – abonnemanget går att öka eller minska i omfattning.

9

Vi hjälper er fokusera på de HR-aktiviteter som bäst bidrar till affärsstrategin och era mål.

”Det är jätteviktigt att man känner tillit och Competensums HR-konsulter är väldigt kompetenta. Det känns tryggt att Ulrika är så senior. Hon har sett de flesta case och det känns inte som att något är nytt för henne. En annan viktig sak som vi kan dra nytta av är att Competensum arbetar med många olika kunder och ser hur andra löst saker och ting.”

Eva-Lisa Magnusson och Sarah Rimfält, HTS Safety

Ansvarar du för en HR-avdelning där ni ibland inte räcker till? Det kan handla om att ni behöver en extra resurs och stöd vid tillfälliga arbetstoppar, semestertider eller om en kollega blir sjuk. Oftast handlar det inte om ett permanent behov av förstärkning utan man behöver ett dragspel så att HR-organisationen kan utökas vid behov.

Vi kan hjälpa er med enskilda projekt om ni inte har kunskapen eller tiden, till exempel den årliga lönekartläggningen eller att skapa eller uppdatera personalhandboken. Vi stöttar också i specifika personalärenden eller förhandlingar.

Varmt välkommen att höra av dig

 

Fyll i formuläret så hör jag av mig!

Har du ett akut problem som du behöver hjälp med?