En kompetenspartner för hållbara organisationer

Vi är Competensum

Competensum står för ”mötesplatsen för kompetensutveckling” och vi är stolta över att vara just det. Vi rustar företag i regionen med HR-kompetens och vi skapar arenor för dialog där vi delar olika perspektiv, lär oss av varandra och försöker förstå dagens affärslogik.

Vi drivs av frågor om ledarskap, kompetens och hur vi skapar hållbara och lönsamma organisationer. För oss handlar kompetens om inställning, tid för reflektion, lärande i jobbet, samarbete och nätverkande. Vi är övertygade om att kompetens gör skillnad.

Vi är övertygade om att kompetens gör skillnad!

Det här lovar vi dig

Det räcker inte att du får ett bra resultat, för oss är det lika viktigt att upplevelsen av att samarbeta med oss eller gå våra utbildningar ska vara riktigt bra. Du ska ha roligt, känna dig inspirerad och utvecklas genom vårt samarbete.

Vi jobbar LENT och våra ledord är:

A

Långsiktiga. Vi bygger långsiktiga relationer och jobbar alltid för både kundens och Competensums bästa.

A

Engagerade. Vi är proaktiva och tillgängliga, du kan lita på oss. Vi bryr oss, vi ger oss inte och vi gör det enkelt.

A

Nytänkande. Vi löser problem – can do är vårt motto! Vi vågar testa, vi ifrågasätter och utmanar både oss själva och kunden.

A

Tillsammans. Vi jobbar nära våra kunder och genom samarbete utvecklar vi både kunden och oss själva

Vill du se vilka vi är eller kontakta någon av oss?

Historien om Competensum

Competensum startade 2008 på initiativ av näringslivet i Ängelholm. Regionens företag ville ha en partner för att jobba med kompetensutveckling och hade behov att kunna rekrytera personer med rätt kompetens.

Vi började med att ta över Ängelholms kommuns 3 KY-utbildningar som vi ännu driver, med skillnaden att de nu kallas yrkeshögskoleutbildningar. Idag har vi växt från en yrkeshögskola till en verksamhet som driver frågor om kompetensutveckling och jobbar med HR-utveckling i regionen.

Företaget har 12 anställda, 15 utbildare på Yrkeshögskolan och 10 konsulter inom HR och lön. Vi finns i Helsingborg men jobbar i hela Skåne och även i andra delar av Sverige.

“Vi rustar regionens företag med HR-kompetens för att möta framtiden och hantera vardagen. Vi ska vara en kompetenspartner som bidrar till hållbara organisationer.”

Eva Marminge, HR-utvecklare

Adress

Competensum AB
Södergatan 78
252 37 Helsingborg

Följ Competensum

Följ Competensum Yrkeshögskola