Mentorskapsprogrammet för
utveckling av ledare

Vill ni satsa extra på en ledare?

För arbetsgivare som väljer att investera i kompetensutveckling och personlig utveckling för sina medarbetare finns många slags insatser att välja mellan. Så när kan det vara rätt att satsa på ett externt mentorskapsprogram?

Fördelen med att gå ett mentorskapsprogram är att er medarbetare får personlig rådgivning, verktyg och reflektioner under en längre tid. Ett mentorskapsprogram ger även möjligheten att löpande testa och öva nya beteenden i vardagen vilket i sin tur skapar verklig och bestående förändring.

Vi är stolta över vår noggranna matchning av mentorer och adepter, vilket ger varje deltagare en personligt utvald mentor. Deltagarna i programmet väljer själva vilka frågor de vill jobba med och därmed blir insatsen direkt anpassad efter individens behov.

Forskningen visar att mentorskap är ett kostnadseffektivt sätt att utveckla medarbetare!

Nytt program startar när minst 8 adepter är anmälda och pågår under ett års tid.

w

En personligt matchad mentor.

Vi utgår från er medarbetares behov och person. Sedan matchar vi med den mentor som är bäst lämpad att guida personen.

Gemensamma utvecklingsdagar.

Mentorsamtalen varvas med utvecklingsdagar där vi bjuder in föreläsare som ger verktyg kring ledarskap, teamutveckling och personlig effektivitet.

Ett nätverk.

Gruppen med adepter och mentorer stöttar varandra och lär sig tillsammans. Att möta personer från olika branscher och roller ger nya insikter och bygger ett externt nätverk.

Det har varit ett oerhört lärorikt
och utvecklande år!

 

Jag har gått från doer till ledare. 

 

Jag känner mig stärkt och är mer
bekväm i min ledarroll.

Sagt om programmet

Matchningen med min mentor har varit klockren och har hjälpt mig oerhört mycket utifrån min målbild. Kan starkt rekommendera mentorsprogrammet.

Eldan Kajevic, Saint-Gobain Sekurit
Adept

Programmet har varit fantastiskt bra! Proffsigt matchade mentorer och ett fantastiskt innehåll på gemensamma dagar. Min mentor har hjälpt mig att bena ut tankarna så att jag har förstått mig själv bättre.

Erika Lennartsson, Intraprenad
Adept

Programmet har inte bara hjälpt de ledare som deltagit i programmet, utan även organisationen och mig som chef. Det har varit väldigt berikande att se den starka utvecklingen hos de här personerna och vara med och reflektera tillsammans med dem.  

Matilda Ohlson, Saint-Gobain Sekurit
Chef för flera adepter 

Här berättar Eva Marminge om lärdomar kring att skapa ett mentorskapsprogram som ger effekt.

Praktisk information

För vem?
Programmet passar den som är mellanchef, teamledare, projektledare eller liknande. Det passar också den som på sikt vill ha en ledarroll eller som vill utvecklas i sin roll.

Programmet är för arbetsgivare som på allvar vill satsa på sina medarbetare. Arbetsgivaren och närmaste chef blir involverade och vi diskuterar hur ni bäst kan skapa förutsättningar för er medarbetare under programmets gång.

När?
Nytt program startar när minst 8 adepter är anmälda och pågår under ett års tid.

Så snart vi har fått en anmälan så matchar vi adepten med rätt mentor. På så sätt kan mentorsamtalen starta direkt, även om de gemensamma utvecklingsdagarna för adepter och mentorer startar efter årsskiftet.

Var?
Utvecklingsdagarna hålls i Helsingborg med omnejd. Vid några tillfällen träffas vi digitalt via Teams eller Zoom. Adepter och mentorer finns i hela Skåne och kan välja att ses där det passar dem.

Tveka inte att höra av dig

Vill du veta mer om mentorskapsprogrammet?
Vi sätter oss gärna ner med er för att diskutera om
programmet är rätt för er organisation.

Fyll i formuläret så hör jag av mig!