Vill du utvecklas med hjälp av en mentor?

Mentorskapsprogram

A

Vill du utvecklas i din roll och ha en mentor med dig som bollplank?

A

Vill du dela dina frågor, case och lärdomar tillsammans med andra med liknande utmaningar?

A

Vill du vässa din kompetens och få verktyg som hjälper dig att hitta nya vägar framåt i din roll?

Då är mentorskapsprogrammet för dig!

En resa i personlig utveckling

Du väljer vilket fokus eller mål du vill ha under året i mentorskapsprogrammet. Det kan till exempel handla om att bli tydligare i din ledarroll, bli bättre på att delegera eller att skapa balans i arbetslivet.

Hela programmet är en process där du steg för steg utforskar och jobbar med ditt fokusområde.

Programmets olika delar stöttar din utveckling

A

En mentor som matchas med dig och det område du vill fokusera på och utvecklas inom. Under året träffas ni regelbundet för mentorsamtal.

A

6 gemensamma utvecklingsdagar under året då både adepter och mentorer deltar. Här varvas reflektioner och egna case med spännande föreläsare som håller workshops. Tidigare år har vi bland annat haft Johan Book som pratat om ledarskap och Linus Jonkman om företagskultur.

A

FokusProfilen, ett profilverktyg som visar vad du föredrar att fokusera på i ditt jobb och vilken typ av uppgifter du trivs bäst med. Vi gör en profil på både dig och din mentor så att ni kan se hur ni bäst kan fungera tillsammans. Vi använder även profilen under utvecklingsdagarna.

A

Ett nätverk av extra ”kollegor” utanför din arbetsplats. Det brukar vara extra uppskattat att man lär sig mycket av de utmaningar som andra adepter tar upp under utvecklingsdagarna.

A

Din chef är med på din resa och kan bidra under programmets gång. Vi har ett startsamtal med dig och din chef, vi stämmer av under programmets gång och hen är också inbjuden till avslutningsträffen för programmet.

Bra att veta

Mentorskapsprogrammet är för dig som har en ledar- eller nyckelroll. Programmet pågår under ett år, ofta med start runt årsskiftet. Ca 8 par adepter och mentorer följs åt under året.

Om vi får in många förfrågningar så startar vi fler grupper under året.

Så säger deltagarna

|

Jag har haft ett utmanande år med nya tjänster, samtidigt som jag blev chef över tidigare kollegor. Jag ville ha en mentor som kunde säga ”är du verkligen på väg åt rätt håll nu?” Min mentor har på ett icke kritiskt sätt lyckats lotsa mig rätt. Jag har lärt mig att det inte behöver vara fel att vara annorlunda. I början av året tänkte jag ”jag tar det, fixar det”. Nu i slutet av året tänker jag mer ”vänta nu, leder det mig dit jag verkligen vill?” Jag kan säga nej.

Dragana Damljanovic, NSR
Adept

|

Senioritet handlar inte om ålder, utan om erfarenhet. Det har verkligen varit ett ömsesidigt utbyte och jag som mentor har lärt mig mycket. Ett bredare perspektiv skapar förutsättningar för en bestående förändring. Jag känner en enorm stolthet över min adepts prestation och ser enorm potential i honom.

Mats Persson, TESARO Inc.
Mentor

|

Jag kände mig vilsen i början av programmet, hade tuffa processer att driva. Behövde få bolla tankar, någon att kunna grotta in sig i saker tillsammans med. Hur kan jag tänka? Gör jag det bra eller inte? Det har varit mycket värdefullt med ett externt bollplank, med min mentor har jag kunnat vara öppen med mina känslor. Jag har lärt mig att stå på mig och sätta gränser. Nu vågar jag tro på mig själv och det är jag stolt över.

Hanna Cronström, Saint-Gobain Sekurit
Adept

 

Eva Marminge
HR-utvecklare
070-371 42 80
eva.marminge@competensum.se

Tveka inte att höra av dig!

Är du nyfiken på om mentorskapsprogrammet är rätt för dig eller din medarbetare? Har du frågor, eller vill du att jag hör av mig till dig när anmälan till nästa programstart öppnar?

Fyll i formuläret så hörs vi! Du förbinder dig inte till någonting.

/Eva Marminge, programansvarig

 

Adress

Competensum AB
Södergatan 78
252 37 Helsingborg

Följ Competensum

Följ Competensum Yrkeshögskola