Mentorskaps
programmet

Vill ni satsa extra på en ledare?

För arbetsgivare som väljer att investera i kompetensutveckling och personlig utveckling för sina medarbetare finns många slags insatser att välja mellan. Så när kan det vara rätt att satsa på ett externt mentorskapsprogram?

Fördelen med att gå ett mentorskapsprogram är att er medarbetare får personlig rådgivning, verktyg och reflektioner under en längre tid. Ett mentorskapsprogram ger även möjligheten att löpande testa och öva nya beteenden i vardagen vilket i sin tur skapar verklig och bestående förändring.

Vi är stolta över vår noggranna matchning av mentorer och adepter, vilket ger varje deltagare en personligt utvald mentor. Deltagarna i programmet väljer själva vilka frågor de vill jobba med och därmed blir insatsen direkt anpassad efter individens behov.

Forskningen visar att mentorskap är ett kostnadseffektivt sätt att utveckla medarbetare!

$

Nästa program startar i början av 2021.  Kontakta Eva Marminge för att se om programmet är rätt för er! 

w

En personligt matchad mentor.

Vi utgår från er medarbetares behov och person. Sedan matchar vi med den mentor som är bäst lämpad att guida personen.

Gemensamma utvecklingsdagar.

Mentorsamtalen varvas med utvecklingsdagar där vi bjuder in föreläsare som ger verktyg kring ledarskap, teamutveckling och personlig effektivitet.

Ett nätverk.

Gruppen med adepter och mentorer stöttar varandra och lär sig tillsammans. Att möta personer från olika branscher och roller ger nya insikter och bygger ett externt nätverk.

Det är fantastiskt att någon annan har
matchat mig med rätt mentor!

Jag har blivit stärkt i min roll,
hur jag tänker och agerar.

Sagt om programmet

Matchningen med min mentor har varit klockren och har hjälpt mig oerhört mycket utifrån min målbild. Kan starkt rekommendera mentorsprogrammet.

Eldan Kajevic, Saint-Gobain Sekurit
Adept

Jag har haft ett utmanande år med nya tjänster, samtidigt som jag blev chef över tidigare kollegor. Jag ville ha en mentor som kunde säga ”är du verkligen på väg åt rätt håll nu?” Min mentor har på ett icke kritiskt sätt lyckats lotsa mig rätt.

Dragana Damljanovic, NSR
Adept

Ett bredare perspektiv skapar förutsättningar för en bestående förändring. Jag känner en stolthet över min adepts prestation och ser enorm potential i honom.

Mats Persson, TESARO Inc.
Mentor

Praktisk information

För vem?
Programmet passar den som är mellanchef, teamledare, projektledare eller liknande. Det passar också den som på sikt vill ha en ledarroll eller som vill utvecklas i sin roll.

Programmet är för arbetsgivare som på allvar vill satsa på sina medarbetare. Arbetsgivaren och närmaste chef blir involverade och vi diskuterar hur ni bäst kan skapa förutsättningar för er medarbetare under programmets gång.

När?
Nästa program startar i början av 2021 och det pågår under ett års tid.

Så snart vi har fått en anmälan så matchar vi adepten med rätt mentor. På så sätt kan mentorsamtalen starta direkt, även om programmet med utvecklingsdagar för adepter och mentorer startar efter årsskiftet.

Var?
Utvecklingsdagarna hålls i Helsingborg. Adepter och mentorer finns i hela Skåne och kan välja att ses där det passar dem.

Tveka inte att höra av dig

Vill du veta mer om mentorskapsprogrammet?
Vi sätter oss gärna ner med er för att diskutera om
programmet är rätt för er organisation.

Fyll i formuläret så hör jag av mig!

Eva Marminge
Programansvarig Mentorskapsprogrammet
eva.marminge@competensum.se
070-371 42 80