Hilda Bergendorff berättar om rollen som lönekonsult

Jag har kollegor som brinner för lön på samma sätt som jag

För 3 år sedan tog Hilda Bergendorff examen som lönekonsult på Competensums Yrkeshögskola och sedan 1 september 2022 arbetar hon som lönekonsult på Competensum. Hilda kommer närmast från HR-avdelningen på Koenigsegg där hon arbetade inhouse i rollen som lönespecialist.

–Det är ett väldigt öppet klimat och ett öppet gäng som jobbar här och det är tacksamt att komma in som ny hos Competensum. Det var skönt att få komma igång och börja jobba med kunder direkt och på det sättet bli introducerad i rollen som lönekonsult. Det passade mig men samtidigt hade jag hela den samlade kompetensen och erfarenheten från mina kollegor i ryggen. Det var bara att fråga vid minsta lilla och jag har fått allt stöd jag behövt under min första tid på Comptensum, berättar Hilda Bergendorff.

Hilda var var nyfiken på att prova på rollen som lönekonsult för att bredda sin kompetens. Hon ville få möjlighet att arbeta med flera olika kunder och löner och inte minst att få ha lönekollegor lockade henne till lönekonsultrollen.

Skillnad att arbeta som inhouse eller lönekonsult

Själva lönebiten är densamma oavsett om man jobbar inhouse eller som lönekonsult förklarar Hilda.

– Vi är 10 stycken lönekonsulter som tillsammans har över 120 års samlad erfarenhet av lön och på Koenigsegg var jag själv med 2 års erfarenhet så det är klart att det är skillnad mellan att arbeta inhouse och som lönekonsult. Det var det jag ville komma åt.

{
Det finns få saker som ingen av oss varit med om eller inte varit inne och nosat på i alla fall. Det är en stor fördel och känns tryggt. Det känns som att det finns bottenlös kunskap att ösa ur. Det är bara att kasta sig ut och fråga.

Kundnyttan med en lönekonsult

Det är mindre sårbart för kunden med en lönekonsult. Om en av våra lönekonsulter blir sjuk eller behöver vara ledig är det upp till oss på Competensum att se till att kundernas löner ändå blir gjorda.
– Det blir inte kundens problem i samma utsträckning som om man har en resurs inhouse. Då blir man väldig sårbar om man bara har en person som gör lön, vilket många mindre företag har, förtydligar Hilda.

Competensums löneteam på 10 personer har en bred samlad kunskap och man behöver inte själv vara proffs på lön utan det kan man som kund känna sig trygg med att man får hjälp med.

– Vi är experter på det vi gör och det kan verkligen kunderna känna sig trygga med. Samtidigt som kunderna får en personlig relation med sin lönekonsult. Det blir personligt men ändå en bredd bakom. Vi jobbar nära varandra och om någon hittar en bra lösning på ett problem, något tips i våra system eller om det händer något akut så samlar vi enkelt alla och pratar om det, förklarar Hilda.

Hilda Bergendorff

Lönekonsult