Vi söker HR-konsult med bred kompetens

Competensum söker HR-konsult med bred kompetens

Brinner du för att arbeta affärsnära och brett med HR? Är du vår nästa Competensumkonsult? Competensum är en HR-och lönebyrå. Vi växer för fullt och fler företag behöver vår hjälp. Därför söker vi dig som vill vara med på vår tillväxtresa och hjälpa olika kunder att etablera eller lyfta HR.

Om Competensum HR

Competensums affärsområde HR erbjuder löpande rådgivning och stöd inom hela HR-området, vi jobbar både operativt och strategiskt. Tillsammans är en av våra viktigaste ledstjärnor och vi arbetar affärsnära och i långsiktiga partnerskap med våra kunder.

Våra kunder finns i olika delar av Sverige, främst i Stockholm, Västra Götaland, Småland och Skåne. Det är både företag som har och som inte har en egen HR-funktion. Att abonnera på HR-partnerskap innebär att företag som är för små för att ha en HR-avdelning genom oss får en extern HR-avdelning på deltid. Vi kan både arbeta proaktivt och lösa frågor som dyker upp i vardagen. Vi är måna om goda relationer, är tillgängliga, proaktiva, har hög servicegrad och vill ligga i framkant inom våra områden.

Om tjänsten

Som HR-konsult på Competensum arbetar du parallellt med flera kunder i olika branscher såväl på plats som digitalt, och växlar mellan olika typer av arbetsuppgifter. Hos ett företag tar du fram en HR-strategi, i ett annat genomför du en HR-genomlysning och lönekartläggning, i ett tredje tar du fram medarbetarguide och policys, i ett fjärde kan det handla om samverkan med fackförbund, att stötta chefer och ansvara för det systematiska arbetsmiljöarbetet. Du arbetar med befintliga kunder men också aktivt med att skapa nya relationer som leder till att fler företag får hjälp att lyfta HR.

Competensum har kontor i Helsingborg och därifrån utgår flertalet av våra konsulter. Nu söker vi en konsult som kan utgå från och jobba med våra kunder i Göteborg, men också i Jönköping och ibland i Skåne.

Vi vill lära känna dig!

Nu söker vi dig som tycker att variationen i konsultrollen är spännande. För att trivas i rollen tycker du om när det händer mycket. Du är driven, har ett högt kundfokus, är van att ta ansvar och vara proaktiv. Du trivs med att arbeta parallellt i flera olika branscher, tycker både om att arbeta självständigt och ha kundansvar, men uppskattar också att som Competensumkonsult ha kollegor som samarbetar. I dagsläget består affärsområde HR av två HR-konsulter, en HR-utvecklare och konsultchef. Du blir en del av ett prestigelöst HR-team som gärna delar med sig av kunskap, vill lära av varandra, stöttar och har roligt tillsammans.

Din bakgrund

Du har en akademisk utbildning inom området och har arbetat tre till fem år med HR. Det kan ha varit i rollen som HR Business Partner eller HR-generalist och nu är du redo att ta klivet in i en konsultroll med kundansvar. Har du längre erfarenhet och kanske är HR-chef idag behöver du, för att trivas som Competensumkonsult, tycka om att arbeta brett med HR, både operativt och strategiskt. Som person är du kommunikativ, engagerad, nytänkande, kundfokuserad och affärsmässig.

Ansökan

Vill du vara en del av Competensums utvecklingsresa så är du välkommen med din ansökan, bestående av personligt brev och CV, till HR-konsultchef Ulrika Wallberg.

Om du har frågor så är du också välkommen att kontakta Ulrika.
ulrika.wallberg@competensum.se.
Mobilnummer: 070-918 79 51

Vi tillämpar löpande urval, så skicka din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 29 februari 2024.

Ulrika Wallberg

Din HR-och lönebyrå 

Competensum är en extern HR-partner. Vi har funnits sedan 2008 och har kunder på olika orter, främst söder om Stockholm. Vi hjälper våra kunder med att etablera, utveckla och kvalitetssäkra sin HR-funktion och tar hand om företags hela lönehantering. Vi är konsulter som arbetar affärsnära, både strategiskt och operativt och i långsiktiga partnerskap med företag i hela Sverige. Våra kunder finns i alla branscher och våra konsulter hanterar mer än 15 olika kollektivavtal.

Tillsammans med våra kunder gör vi HR och lön enkelt!

Den bästa beskrivningen av Competensum kommer ju inte från oss utan från våra kunder. Så här beskrev våra kunder och samarbetspartners oss under ett kundevent i september 2023: