Coaching av ledare och medarbetare

När är det rätt att investera i coaching?

Coaching är en kraftfull metod för förändring som kan göra stor skillnad för såväl ledare som medarbetare. Coaching handlar om att reflektera, gå på djupet och få syn på vad som är rätt och riktigt för dig. Det är en resa inåt och samtidigt framåt.

Att arbeta med en extern coach är en möjlighet att reflektera fritt tillsammans med en utomstående person med professionella verktyg för att reda ut tankarna och hitta bästa väg framåt. Det är som att ha en alldeles egen workshop- eller processledare för din individuella utveckling. Coachen hjälper även till att ringa in hinder och utmaningar samt stöttar och utmanar dig att komma framåt.

Competensum jobbar i nära samarbete med HR och chef för att förutsättningar och stöd för förändring ska finnas för den som blir coachad.

 

Coachupplägg med ett tydligt mål

Ett coachprogram ska vara designat för att skapa varaktiga resultat och varje upplägg är skräddarsytt utifrån målet med coachingen. Det kan handla om att utveckla ditt ledarskap, att hitta rätt i din roll på jobbet, att stå stadig när du driver viktiga frågor eller att hantera stress.

 

Samtal som stöttar HR-arbetet

Här är några exempel på samtal som vi kan gå in och hålla i er verksamhet. Fördelen med att en extern person håller i samtalen är att medarbetaren kan vara helt öppen. Det är dessutom en avlastning för HR eller chefer. Om ni istället vill stötta era chefer att hålla samtalen kan vi ge tips, frågebatteri och träning inför samtalen.

Stanna-och exitsamtal

Djupintervjuer med personer som jobbar hos er eller är påväg att sluta. Samtalen kan ge svar som inte kommer fram i medarbetarundersökningen och ger insikter om vad ni gör bra som arbetsgivare och vad det är som gör att talanger väljer att sluta.

Ett samtal som förbereder utvecklingsamtalet

För arbetsgivare som vill ha extra effektiva utvecklingssamtal. Erbjud era anställda möjlighet till ett coachsamtal som förberedelse för utvecklingssmtalet, för att reda ut tankarna, tydliggöra var som är viktigt, vad som skaver, framgångar, behov och förslag

Vill du bli chef-samtal

Det är inte ovanligt att personer som är kompetenta inom sitt område och får en chefsroll för första gången, efter ett tag upptäcker att de inte vill vara chefer. Det här samtalet är en chans att själv utforska om man på djupet vill kliva in i ett ledarskap.