Satsa på era stjärnor – på rätt sätt

En viktig konkurrensfaktor för företag idag är att ha medarbetare med rätt kompetens. Så hur gör ni för att utveckla och behålla era talanger?

Competensum bjuder in till en föreläsning där vi berättar om psykologin bakom framgångsrik talent management. Vilka utvecklingsinsatser är det egentligen som ger effekt?

Ta del av en metastudie om vad ledarskapsforskningen säger om effekter av ledarutveckling och Kajsa Asplunds nya forskning ”talang för människor”. Kajsa Asplund visar på hur utvecklingsinsatser både kan utveckla kompetens och öka risken att era talanger lämnar företaget.

Ett rätt designat mentorskapsprogram kan ge goda resultat

Ett rätt designat mentorskapsprogram uppfyller mycket av det som forskningen säger ger effekt. Så vilka pusselbitar är det som krävs när man designar och driver insatser för att de ska få effekt?

I januari startar Competensums mentorskapsprogram, för sjunde gången i rad. Vi berättar om hur vi har designat programmet och hur det har förändrats under åren. Vilka är framgångsfaktorerna och de viktigaste lärdomarna?

Utvecklingsinsater räcker inte – lika viktigt är vad ni som arbetsgivare gör före och efter

En viktig framgångsfaktor för att utvecklingsinsatser ska ge effekt och stärka medarbetare ligger hos arbetsgivaren. Vad gör ni för att skapa förutsättningar internt för att de investeringar ni gör verkligen ska kunna ge resultat? Vi ger några konkreta tips på vad ni kan tänka på här.

Om Competensum

Competensum bidrar till att skapa välmående och konkurrenskraftiga organisationer. Vi erbjuder stöd med operativ och strategisk HR, skapar utvecklingsinsatser för medarbetare, ledare och team, driver mentorskapsprogram och nätverk för HR. Våra auktoriserade lönekonsulter tar gärna hand om allt som rör er lönehantering. Varje år arrangerar vi Competensdagen, då Competensumpriset delas ut.