Competensdagen flyttas till hösten

I år har vi fler anmälda än någonsin till Competensdagen som skulle ha gått av stapeln den 20 mars. På grund av att Folkhälsomyndigheten höjt risken för smittspridning av coronaviruset har vi valt att skjuta på eventet.

Competensumpriset kommer att delas ut på Competensdagen i höst. Vi har nio värdiga nominerade organisationer och ser fram emot att fira vinnaren då. 

När världen drabbas av allvarliga hot mot allmän hälsa måste vi inom näringslivet ta ansvar. Just nu handlar det om att försöka stävja smittspridning av viruset Covid-19 och att hitta sätt att göra detta #tillsammans. Vi tänker extra på riskgrupper och belastningen på sjukvårdssystem och på alla hjältar som arbetar inom vård och omsorg.

Vi på Competensum vill rikta ett stort, varmt tack till medverkande i programmet, som har ägnat många timmar åt förberedelser och som nu planerar om efter nya förutsättningar. Vi vill också tacka teamet på Radisson Blu i Helsingborg, för flexibilitet och vilja att hitta en ny lösning tillsammans med oss.

Vi jobbar nu med att boka in ett nytt datum för Competensdagen till hösten. Du som är anmäld kommer framöver att få en ny inbjudan med nytt datum och har förtur till en plats.

Ett stort antal av de 160 personer som är anmälda till Competensdagen finns inom HR och företagsledning och arbetar hårt för att följa utvecklingen, förstå en osäker och komplex situation, vidta relevanta åtgärder och finnas till hands för sina medarbetare och kollegor. Fokus ligger förstås på helt andra frågor än Competendagen just nu.

Competensdagens tema ”Kultur som medveten strategi – HR som möjliggörare för affären” kommer att vara minst lika relevant i höst. Vi ser fram emot att inspireras, utmanas och tänka tillsammans med våra kunder och kontakter kring de här ämnena då.

Det är i tider av osäkerhet och ovisshet, med utmaningar som vi behöver tänka tillsammans kring, som värdegrundsfrågor blir extra framträdande och det blir tydligt om våra kärnvärden visar oss vägen till handling. Det är också då vi människor visar prov på såväl gott ledarskap, självledarskap, hjälpsamhet och samarbetsförmåga.

Låt oss hoppas att smittspridningen klingar av och att världen möter Corona #tillsammans.

 Om Competensum

Competensum bidrar till att skapa välmående och konkurrenskraftiga organisationer. Vi erbjuder stöd med operativ och strategisk HR, skapar utvecklingsinsatser för medarbetare, ledare och team, driver mentorskapsprogram och nätverk för HR. Våra auktoriserade lönekonsulter tar gärna hand om allt som rör er lönehantering. Varje år arrangerar vi Competensdagen, då Competensumpriset delas ut.