Backahill: Trygga med att lönehanteringen alltid blir utförd korrekt och i rätt tid

Vi känner oss trygga med att lönehanteringen alltid blir utförd korrekt och i rätt tid

Backahill, ett fastighetsbolag med huvudkontor i Ängelholm, är en relativt liten organisation och av den anledningen har de sedan lång tid tillbaka anlitat Competensum för att handha deras lönehantering. Samarbetet inleddes redan 2015 och Annette Bergenhem som är ekonomichef på Backahill sedan 2015, tycker det är väldigt smidigt och säkert att ha företagets lönehantering outsourcad till Competensum och att de därmed slipper handha lönehanteringen själva inhouse.

-Vi är väldigt nöjda med det upplägg vi har med Competensum, personalen hos oss gör sin lönerapportering i ett lönesystem, detta blir attesterat av respektive chef, sedan tar Competensum över. De ser till att allt blir korrekt omhändertaget, utbetalning till rätt tid samt redovisningen till Skatteverket. Vi brukar även anlita Competensum om det är något annat vi behöver hjälp med, t ex avtal eller andra HR-frågor. Bland annat har vi tagit hjälp med lönekartläggning och uppdatering av HR-handboken genom åren, säger Annette Bergenhem.

Annette tycker att en stor fördel med att outsourca lönehanteringen är att hon inte behöver tänka på ersättare vid semester eller en eventuell sjukskrivning, utan det sköts lika smidigt varje månad.

{

– Vi behöver aldrig oroa oss för att lönerna inte ska komma ut i rätt tid när vi outsourcar lön till Competensum. Vi behöver heller inte själva vara helt uppdaterade med alla nya lagkrav osv. Det tycker vi är väldigt skönt att få hjälp med att hålla koll på. Vi är dessutom väldigt nöjda med att det är riktigt kompetent och duktig personal som vi får arbeta med, det gör det väldigt smidigt, säger Annette.

Annette Bergenhem
Ekonomichef, Backahill

 

Annette upplever just smidigheten från lönekonsulternas sida som en viktig del i det goda samarbetet. Upplevelsen är att det är lätt att lägga till nyanställda etc.

-Det är aldrig några problem och skulle det vara någon som lämnar in sin lönerapport lite sent, så fångar lönekonsulten upp det på ett väldigt bra sätt. Även om vi själva har mycket att göra så vet vi att lönehanteringen blir utförd, säger Annette nöjt.

Annette framhåller även möjligheten att anlita Competensum för andra HR-relaterade frågor som en stor vinning.

– Att även kunna anlita Competensum som rådgivande part inom olika HR-ämnen är en fördel. Vi har ex. anlitat Competensum vid förvärv av bolag med befintlig personal. Då får vi uppdaterad rådgivning och hjälp med vad som är reglerat vad gäller att meddela fack och andra HR-frågor som uppstår i samband med förvärv av bolag med personal. Det känns tryggt att veta att vi kan anlita Competensum för andra HR-frågor än lön, säger Annette avslutningsvis.

 

De 3 största fördelarna med att outsourca lön enligt Annette

1. Att lönehanteringen handhas varje månad, det är Competensum som ser till att det finns ersättare vid semestertider samt backup vid ev sjukdom.
2. Competensums lönekonsulter är experter på lön och har full kontroll på allt som händer inom löneområdet vilket innebär att Backahill kan känna sig trygga med att Competensum har koll på nya lagregler som påverkar bolagets lönehantering.
3. De mer mjuka värdena såsom att Competensums personal är väldigt kompetenta och trevliga att ha att göra med, lyfter Annette också som stora fördelar.

Detta är Backahill

Backahill grundades 1998 av Erik Paulsson och är verksamt i nordvästra Skåne. I grunden är Backahill ett fastighetsbolag med egna fastigheter i Ängelholm och Båstad. Verksamheten består av tre affärsområden; Fastighetsutveckling, Invest samt Destinationsutveckling.

Backahill har ett stort engagemang generellt i närområdet och som fastighetsägare engagerar man sig i utvecklingen av utvalda regioner både vad gäller privat boende och kommersiella fastigheter. Bolaget äger till 100% Gram Group AB som driftar Hotel Skansen och Hotel Riviera Strand i Båstad samt Torekov Hotell. Bolaget har dessutom en investeringsportfölj av aktier främst i fastighetsbolag.