Är ni en förebild inom HR och kompetens?

Competensumpriset delas ut en gång om året, till ett företag som arbetar medvetet med att skapa en välmående och konkurrenskraftig organisation. Competensumpriset ger oss goda förebilder som visar att affärsnära HR gör skillnad – på riktigt.

2023 års vinnare – Nowaste Logistics AB

Motivering

Årets vinnare har valt att gå emot strömmen i branschen genom att anställa och med bravur utveckla sina egna medarbetare. Deras genuina engagemang för människor sträcker sig långt utanför den egna organisationen. Ett möjligheternas företag, där man bygger kompetens inifrån för alla som vill vara med och tillföra värde och ingå i ett positivt sammanhang.

På Nowaste råder en inkluderande och prestationsbaserad kultur. Med sikte mot höga mål genomsyras företaget av mod, prestigelöshet, en stark tro på människors potential och där ramar och kramar går hand i hand. Ett föredömligt exempel på vikten av att förstå människors drivkrafter och vilka behov som behöver vara tillfredsställda för långsiktigt välmående och prestation.

Årets vinnare visar nyfikenhet, öppenhet mot omvärlden samt är en förebild och inspirationskälla för sitt arbete med utveckling av människor. Nowaste är ett värderingsstyrt företag med en stark ledarskapskultur i centrum. Med GROW i fokus är HR/People & Culture en tydlig del i företagets DNA.

 

Varför en persika som pris?

Persikan har en stark kärna som står för kunskap och erfarenheter. Detta räcker dock inte om man ska bli en hållbar och konkurrenskraftig organisation. Man behöver också organisationer som kännetecknas av de ”mjuka delarna”: Tydliga värderingar, rätt attityd och motiverade ledare och medarbetare, d.v.s. det som fruktköttet och skalet runt persikan symboliserar. 

Kriterier

9

Arbetar medvetet och långsiktigt med att utveckla organisationen och dess medarbetare.

9

Har kunnat se samband mellan sitt HR-arbete och sina affärsframgångar. 

9

Är en förebild och inspirationskälla för andra. 

Vinnare av Competensumpriset

2023

Nowaste Logistics AB

2021

Akademiska Hus

2020

Wihlborgs Fastigheter

2019

Prisjakt

2018

Hypergene

2017

Lindab

2016

Servicekuben

2015

Lime by Lundalogik

2014

Hilti Svenska AB

2013

Presis i Lund

Så minns vi Competensdagen 2021

Competensumpriset delades tidigare ut i samband med Competensdagen som vi anordnade varje år.

Så minns vi Competensdagen 2019

2019 var Competensdagens åttonde år och temat var ”People – en smart affär och viktigt på riktigt.”